![]() |
Soğan Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Soğan dolması
Soğan dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 90 dk 4 kişilik Malzemeler: 4 adet büyük boy beyaz soğan 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu 2 dilim tost ekmeği 100 ml. süt 4 sap taze soğan 6 sap maydanoz 350 gram kıyma 1 adet yumurta 300 ml. sebze suyu 1-2 yemek kaşığı taneli hardal 100 ml. krema şeker tuz karabiber Hardallı bir sos hazırlamak yerine kırmızıbiberli bir sos da yapabilirsiniz. Hardal yerine eşit miktarda kırmızıbiber salçası katın. Hazırlanışı: Soğanları soyun, kök kısmını kesip atın. Soğanları kimyon tohumu ile birlikte tuzlu kaynar suya atın, üstü kapalı olarak orta ateşte 10 dakika pişirin. Fırını 2000de ısıtın. Tost ekmeğini küçük parçalara bölüp üzerine sıcak sütü dökün. Taze soğanın yeşil kısmını ince ince kıyın (beyaz kısmını başka bir yemek için kullanın). Maydanozu ince kıyın. Taze soğan ve maydanozu kıyma, yumurta ve suyu sıkılmış tost ekmeği ile birlikte mutfak robotunda yoğurun. Bir kevgir yardımıyla soğanları tencereden çıkarın, hemen soğuk sudan geçirin. Soğanın üstten üçte birlik kısmını kapak biçiminde kesip bir kenarda bekletin. Soğanın iç kısmını dışta 1 cm. eninde bir tabaka kalana kadar çıkarın. Çıkardığınız soğan parçalarını ince kıyıp kıymalı harca katın, tuz, karabiber, muskat da ilave edip bir kez daha karıştırın. Harcı soğanların içine doldurun, üzerine kapaklarını oturtun. Sebze suyunu ateşe dayanıklı bir kaba dökün. Soğanları içine oturtun. Sıcak fırının alttan 2. rafında 40-45 dakika fırınlayın. Soğanları fırın kabından çıkarıp sıcak bir yerde bekletin. Pişme suyunu kremayla birlikte bir tencereye alın, bir taşım kaynatın. Hardal, tuz, karabiber, bir tutam şeker ilave edin. Soğanların yanında servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.