![]() |
Fırında Sarmısaklı Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Fırında sarmısaklı sebze
Fırında sarmısaklı sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 250 gram arpacık soğan 600 gram taze patates 10 adet enginar kalbi 2 yemek kaşığı limon suyu 250 gram şeri domates 15 yemek kaşığı zeytinyağı 5 baş taze sarmısak 3 dal biberiye 1 adet defne yaprağı 550 ml. sebze suyu 1 demet maydanoz Kaya tuzu tuz karabiber Hazırlanışı: Soğanları soyup ikiye bölün. Patatesleri soyup yıkayın ve süzdürün. Enginarları limon suyunda bekletin. Domatesleri yıkayın. Sarmısakların saplarını kesin. Fırını tepsisi ile birlikte 200øye ısıtın. Enginarları iyice süzdürüp ikiye bölün. 10 yemek kaşığı zeytinyağını fırın tepsisine dökün. Soğan, patates, enginar, sarmısak, biberiye ve defne yaprağını tepsiye yayın. Tuz ve karabiberle tatalandırın. Sebzeleri arada çevirerek 50 dakika, ısıtılmış fırında pişirin. 20. dakikada sebze suyunu ve kalan zeytinyağını ilave edin. Pişme süresinin bitimine 10 dakika kala domatesleri katın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.