![]() |
Kuru Patlıcan Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kuru patlıcan dolması
Kuru patlıcan dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 6 kişilik 257 kalori Malzemeler: 12 adet kuru patlıcan 1/2 adet limon 100 gr. yeşil ve kırmızı mercimek 100 gr. bulgur 2 adet soğan 3 diş sarmısak 10 gr. domates salçası 30 ml. zeytinyağı 10 gr. biber salçası 1/2 demet ince kıyılmış taze nane kimyon tuz karabiber Kuru patlıcanın dolması yapılırken dağılmaması için harcı patlıcanın yarısına kadar doldurmalısınız! Hazırlanışı: Bir gün önce patlıcanları bir taşım kaynatıp suyun içinde bırakın. Yeşil ve kırmızı mercimek ile bulguru ıslatın. Mercimekleri haşlayın. Soğan ve sarmısakları minik doğrayıp yağda çevirin. Mercimekler, nane, bulgur, baharatlar ve salçaları ilave edin. 1 lt.su ilavesiyle pişirdikten sonra kalan suyu süzüp saklayın. Harcı patlıcanlara doldurup tencereye dizin. Üzerine ağırlık koyun. Süzdüğünüz suyu ağırlığın üstüne çıkacak kadar ekleyip kısık ateşte pişirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.