![]() |
Turplu Kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Turplu kuşkonmaz
Turplu kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1.5 kilogram beyaz kuşkonmaz 150 gram füme mezgit 100 gram minik soğan 400 ml. beyaz şarap 1 sap tarhunotu 1 tatlı kaşığı tane hardal 1/2 demet maydanoz 200 gram tereyağı 1 kilogram patates 1 yemek kaşığı toz şeker 5 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı tane karabiber acı kırmızı biber tuz 1.5 kilogram beyaz kuşkonmaz 200 gram tost ekmeği 200 gram kaşar peyniri 2 adet ufak boy soğan 15 yemek kaşığı sıvıyağ 125 ml. süt 2 adet yumurta 1 demet tere 1 demet taze soğanın yeşil uçları 1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı kimyon 75 gram dana dili 1 yemek kaşığı hardal 5 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 yemek kaşığı toz şeker 2 adet kırmızı turp tuz karabiber muskat Hazırlanışı: Ekmekleri ufalayın. Peyniri soğanlarla beraber rendeleyin. Süt ve yumurtaları çırpın. Terenin ve taze soğanın yeşil uçlarının yarısını maydanoz ile beraber incecik kıyın. Ekmekleri, yeşillikler, yumurtalı süt, peynir, soğan, tuz, karabiber, muskat ve kimyon ile iyice yoğurun ve 30 dakika dinlendirin. Karışımdan 20 adet top yapın ve üzerlerine basarak yassılaştırın. Turpları ayıklayın ve dil ile birlikte minik küblere doğrayın. Kalan taze soğanın yeşil uçlarını kıyın. Hardalı üzüm sirkesi, 8 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz ve karabiber ile karıştırın. Kuşkonmazı soyun, kart uçlarını kesin. Kaynar suya koyup tuz ve şeker ile tatlandırın, kalınlıklarına göre 12 dakika hafif ateşte kaynatın. Bu arada peynir köftelerinin her iki taraflarını hafif ateşte ve ağzı kapalı olarak 5 dakika kızartın. Turp, dil ve taze soğanın yeşil uçlarını hardallı sos ile karıştırın. Kuşkonmazları iyice süzün, servis tabağına alın. Üzerine sosu gezdirin ve kalan tereyi serpin. Peynir köfteleri ile birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.