![]() |
Kayısılı Lahana Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kayısılı Lahana
Kayısılı Lahana Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 35 dakika 6 kişilik Malzemeler: 150 gram kuru kayısı 150 ml. kayısı suyu 1 kilogram lahana 1 demet taze soğan 30 gram eritilmiş tereyağı 250 ml. sebze suyu 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi 3-4 yemek kaşığı limon suyu tuz karabiber Bu garnitürü hazırlamış olduğunuz kaz yemeğinin yanında rahatlıkla servis yapabilirsiniz. Hazırlanışı: Kayısıları şerit şerit doğrayın, kayısı suyu ile birlikte bir taşım kaynatın. Kayısıları bir kenarda bekletin. Lahanayı dörde bölün, dış yapraklarını çıkarın. Sap kısmını kama biçiminde çıkarın. İncecik şerit biçiminde doğrayın. Taze soğanın beyaz ve yeşil kısımlarını 1 cm. eninde dilimleyin. Beyaz kısımlarını eritilmiş tereyağında soteleyin. Lahanayı ilave edin, biraz kavurduktan sonra üzerine sebze suyunu dökün. Üstü kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin. Soğanın yeşil kısımlarını ve suyuyla birlikte kayısıyı lahanaya ilave edin ve 5 dakika pişirin. Lahanayı tuz, karabiber, limon rendesi ve limon suyu ile tadlandırın. Bir taşım kaynatıp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.