![]() |
Kurufasulye Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kurufasulye püresi
Kurufasulye püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram patates 60 gram arpacık soğanı 1 diş sarmısak 20 gram margarin 100 ml. süt kreması 1 kutu haşlanmış kuru fasulye konservesi 3 adet domates 1 demet maydanoz 3 yemek kaşığı sıvı yağ 12 adet pirzola tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri soyun, küb şeklinde doğrayın. Soğanları soyun, kıyın. Sarmısakları küçük doğrayın. Yağı bir tencerede kızdırın, patates, soğan ve sarmısağı katıp 1dk. kavurun, 1 su bardağı su ve kremayı ilave edip 10-12dk. pişirin. Bu arada kurufasulyeleri süzün, domatesleri dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın, küçük kübler halinde doğrayın. Maydanozu kıyın. Fasulyelerin 1/3 ini tenceredeki malzeme ile birlikte püre haline getirin. Domatesleri, maydanozu, geri kalan fasulyeleri katın. Tuzlayın, biberleyin ve sıcak tutun. Sıvı yağı tavaya koyun, hafif ateşte pirzolaların her iki yüzlerini 3-4dk. kadar kızartın. Tuz karabiber koyup 5dk. dinlendirin. Püre ile birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.