![]() |
Soğanlı Bezelye Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
soğanlı bezelye püresi
soğanlı bezelye püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 200 gram patates 3 adet soğan 60 gram margarin 1.5 kilogram bezelye 1 yemek kaşığı krema tuz karabiber muskat Hazırlanışı: Patatesleri soyun, tuzlu suda haşlayın. 1 adet soğanı ince ince kıyın, diğer ikisini halka halka doğrayın. Kıydığınız soğanları 20 gr yağda pemleştirin. Bezelyeleri ayıklayıp yıkayın. 2/3sini soğanlara ilave edin. 5-10 dk hafif ateşte pişirin. Mikserde püre haline getirin. Kremayı ilave edip bir taşım kaynatın. Suyunu süzdüğünüz patatesleri çatalla ezip bezelye püresine katın, karıştırın. Tuz, karabiber ve muskatla karışımı tatlandırın. Kalan bezelyeyi bütün olarak haşlayıp püreye katın. Soğan halkalarını 40 gr yağda kıtır kıtır kavurun, pürenin üzerine koyun. Püreyi kızarmış balık veya köfte ile servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.