![]() |
Elma Kompostosu İle Patates Mücveri Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malze
Elma kompostosu ile patates mücveri
Elma kompostosu ile patates mücveri Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malze Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 100 ml. sıvıyağ 1-2 tatlı kaşığı tarçın tuz 500 gram elma 100 ml. elma suyu 1 çubuk tarçın 5 yemek kaşığı şeker 800 gram patates 1 adet soğan 3 adet orta boy yumurta 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi Çocukların çok sevdiği mücveri bu kez kabak yerine patatesle deneyin. İçine kattığınız yulaf ezmesiyle mücverin dağılmasını önleyebilirsiniz. Hazırlanışı: Elmayı soyun, 4e bölün, çekirdeğini çıkarın, küçük doğrayın ve elma suyu, çubuk tarçın ve 1 yemek kaşığı şeker ile kaynamaya başlatın. Hafif ateşte üstü kapalı olarak, 10-15 dakika tutun. Patates ve soğanları soyun, yıkayın ve mutfak robotunda ince rendeleyin. Yumurta, un, yulaf ezmesi ve bir tutam tuz ile karıştırın. Porsiyonlar halinde 16 patates mücverini, bir tavada yağ ile kızartın. Mutfak kƒğıdında süzülmeye bırakın ve fırında 100øde sıcak tutun. 4 yemek kaşığı şekeri tarçın ile karıştırın ve üzerlerine serpin. Elma kompostosu ile servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.