![]() |
İspanaklı Kereviz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Ispanaklı kereviz
Ispanaklı kereviz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 15 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1.250 gram ıspanak 1 adet büyük boy kereviz 3 yemek kaşığı salça 40 gram tereyağı 300 gram yağlı yoğurt 1 yemek kaşığı un 100 ml. sebze suyu 2 diş sarmısak 2 adet kırmızı biber kimyon Hazırlanışı: Ispanağı ayıklayın, yıkayın. Bol tuzlu suda 2 dk haşlayın. Kerevizi ikiye bölün, soyun ve 1/2 cm kalınlığında dilimlere kesin. Her iki tarafına salça sürüp tuz ekin. Kerevizleri 20 gr tereyağında bir dk kızartın, tavadan alın, sıcak tutun. 150 gr yoğurdu unla beraber çırpın. Kerevizleri kızarttığınız yağda ve kısık ateşte 12 dk kaynatın, sebze suyunu ilave edip tuz ekin. Sarmısağı soyun, biberlerin çekirdeklerini çıkartın. Her ikisini de incecik kıyıp kalan yağda kavurun. Ispanağı katıp ağzı kapalı olarak 5-6 dk pişirin. tuz ve kimyon ekleyin. Kalan yoğurdu çırpın. Kerevizi hazırladığınız sosla birlikte ıspanaklı tabaklara koyup servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.