ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuşkonmaz Konsome Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781685)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:33 PM

Kuşkonmaz Konsome Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Kuşkonmaz konsome
Kuşkonmaz konsome Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 3.5 saat
12 kişilik
Malzemeler:

300 gram havuç
300 gram pırasa
300 gram soğan
2 kilogram kuşbaşı dana eti
2 kilogram ince kuşkonmaz
1/2 demet maydanoz
tozşeker
tuz

Hazırlanışı:
Sebzeleri ayıklayın, iri küplere doğrayın. Maydanozu kıyın. Etlerle birlikte yayvan büyük bir tencereye koyun. Yağ koymadan, harlı ateşte kısa bir süre, yanmamalarına dikkat ederek kavurun. 6 lt. su ilave edin. Bir taşım kaynatıp delikli kepçe ile köpüğünü alın. Hafif ateşte ağzı açık olarak 2.5-3 saat pişirin.
Kuşkonmazları yıkayın, uç taraflarını 4-5 cm. uzunluğunda kesip, bir kenara koyun. Dip kısımlarını soymadan 2-3 cm. uzunluğunda parçalara doğrayın.
Et suyunu pişme süresinin sonunda tülbentten geçirip süzün.
Etleri başka bir yerde kullanın. Et suyunu soğumaya bırakıp yağını alın.
Tekrar ısıtın ve kuşkonmazların dip kısımlarını koyup 8-10 dakika pişirin. Ateşten indirip 20-30 dakika dinlendirin. Tekrar süzün. Tuz ve toz şeker ile tatlandırın. 1 lt. et suyunda kuşkonmazların uç kısımlarını 4-6 dakika pişirin. Süzgeçten geçirip suyunu bir kaba alın.
Kuşkonmazların uç kısımlarını çorba kaselerine dağıtın. Üzerlerine sıcak konsomeyi koyun. Maydanoz yaprakları ile süsleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.