![]() |
Kuşkonmaz Konsome Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kuşkonmaz konsome
Kuşkonmaz konsome Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 3.5 saat 12 kişilik Malzemeler: 300 gram havuç 300 gram pırasa 300 gram soğan 2 kilogram kuşbaşı dana eti 2 kilogram ince kuşkonmaz 1/2 demet maydanoz tozşeker tuz Hazırlanışı: Sebzeleri ayıklayın, iri küplere doğrayın. Maydanozu kıyın. Etlerle birlikte yayvan büyük bir tencereye koyun. Yağ koymadan, harlı ateşte kısa bir süre, yanmamalarına dikkat ederek kavurun. 6 lt. su ilave edin. Bir taşım kaynatıp delikli kepçe ile köpüğünü alın. Hafif ateşte ağzı açık olarak 2.5-3 saat pişirin. Kuşkonmazları yıkayın, uç taraflarını 4-5 cm. uzunluğunda kesip, bir kenara koyun. Dip kısımlarını soymadan 2-3 cm. uzunluğunda parçalara doğrayın. Et suyunu pişme süresinin sonunda tülbentten geçirip süzün. Etleri başka bir yerde kullanın. Et suyunu soğumaya bırakıp yağını alın. Tekrar ısıtın ve kuşkonmazların dip kısımlarını koyup 8-10 dakika pişirin. Ateşten indirip 20-30 dakika dinlendirin. Tekrar süzün. Tuz ve toz şeker ile tatlandırın. 1 lt. et suyunda kuşkonmazların uç kısımlarını 4-6 dakika pişirin. Süzgeçten geçirip suyunu bir kaba alın. Kuşkonmazların uç kısımlarını çorba kaselerine dağıtın. Üzerlerine sıcak konsomeyi koyun. Maydanoz yaprakları ile süsleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.