![]() |
Kerevizli Kabak Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kerevizli kabak graten
Kerevizli kabak graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dk 4 kişilik Malzemeler: 750 gram kabak 750 gram körpe kereviz 30 gram margarin 150 gram tost ekmeği 100 gram kurutulmuş domates 2 adet ufak acı kırmızı biber 150 gram dil peyniri tuz Hazırlanışı: Kabağı soyun, uzunlamasına « cm kalınlığında dilimleyin. Hafif haşlayıp bir kenara koyun. Kerevizi soyuni önce ortadan ikiye kesin. Daha sonra « cm kalınlığında dilimleyin. Tuzlu suda 5 dk haşlayın. Haşladığınız kerevizleri delikli kepçe ile çıkartıp süzülmeye bırakın. Kerevizleri süzülmüş kabaklarla birlikte 10 gr margarin ile yağladığınız ısıya dayanıklı bir fırın kabına kiremit şeklinde dizin. Tost ekmeği ve domatesleri küb şeklinde doğrayın. Acı biberi yarıp çekirdeklerini çıkarın ve kıyın. Tüm malzemeyi karıştırıp bir mikser yardımıyla ufalayın. Kalan erimiş margarin ile karıştırın ve sebzelerin üzerine döşeyin. Dil peynirini 1 cm büyüklüğünde kübler şeklinde doğrayıp karışımın en üstüne serpin. 200 derece ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 45 dk yüzeyi kızarıp çıtır çıtır olana kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.