![]() |
Kuşkonmazlı Pazı Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kuşkonmazlı pazı dolması
Kuşkonmazlı pazı dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 70 dakika 4 kişilik Malzemeler: 400 gram beyaz kuşkonmaz 400 gram yeşil kuşkonmaz 1200 gram pazı 240 gram hellim peyniri 1 paket hindi pastırma 30 gram tereyağı 15 gram şeker tuz karabiber Hazırlanışı: Beyaz kuşkonmazları uç kısmının hemen altından, yeşil kuşkonmazları ise ortasından başlayarak soyun ve alttaki sert kısımlarını kesin. Geniş bir tencerede şeker, tuz ve tereyağını kaynatın. Beyaz kuşkonmazları 10, yeşilleri ise 5 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip kağıt havluya alın. 1.5 litre haşlama suyunu saklayın. Pazıların saplarını kesin, ortadaki sert kısmını çıkartın. Tuzlu kaynar suda 45 saniye haşlayın, soğuk sudan geçirin ve süzülmeye bırakın. Temiz bir mutfak bezinin üzerine 5 adet yaprak serin.(20x20 cm)Üzerine 4 kuşkonmaz ve 50 gr. peynir koyun, tuz ve karabiber dökün. Bez yardımı ile rulo yapın. Kalan malzemeye de aynı işlemi uygulayın. Kısa kenarlı bir tencerede haşlama suyunu ısıtın. Ruloları kevgirle dikkatlice içine koyun, orta ateşte ağzı kapalı olarak 5 dakika pişirin. Ruloları tencereden çıkartın, keskin bir bıçak yardımıyla verev olarak ikiye kesin. Isıtılmış tabağa yerleştirin. Kalan peynir ve hindi pastırması ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.