![]() |
Sosisli Patates Ayva Püresi İle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Sosisli mantar
Sosisli patates ayva püresi ile Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 25 dakika 4 kişilik 474 kalori Malzemeler: 1 kavanoz kırmızı biber (580 gr.) 400 gr. mantar 3 soğan 400 gr. sosis 30 gr. tereyağı 100 ml. beyaz şarap 150 ml. sebze suyu 150 ml. krema 1 demet dereotu şeker tuz karabiber Hazırlanışı: + Biberleri süzgece koyup, süzdürün. Mantarları temizleyip, kağıt havlu ile silin. İkiye veya dörde bölün. Soğanları ikiye bölün ve 1/2 cm. kalınlığında şeritlere kesin. Sosisleri ince halka doğrayın. + Büyükçe bir tavada 20 gr. tereyağını kızdırın. Sosislerin her iki taraflarını açık kahverengi oluncaya kadar kavurup, tavadan çıkartın ve sıcak tutun. Kalan tereyağını tavaya ekleyip, mantar ve soğanları, orta ateşte 3-5 dakika karıştırarak kavurun. Şarabı, sebze suyunu ve kremayı ilave ederek, üstü kapalı olarak 10 dakika pişirin. + Bu arada, biberleri küçük parçalara kesin. Dereotunun uç kısımlarını kıyın. Sosisleri ve biberleri, mantarlara ekleyip ısıtın. Tuz, biber ve bir tutam şeker ile tatlandırın. Gerekiyorsa bir miktar nişasta ile bağlayın. + Dereotunu da ekleyip, karıştırın ve yanında patates püresi ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.