ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yaz Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781654)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:39 PM

Yaz Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Yaz türlüsü
Yaz türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 30 dakika
1 kişilik
Malzemeler:

200 gram Tİkveşli Altın Kaymaklı Yoğurt
150 gram taze fasulye
1 adet körpe havuç
1 çay kaşığı mısır nişastası
1-2 tatlı kaşığı balsamik sirke
1 adet domates
1/4 demet maydanoz
100 gram karides(dondurulmuş)
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Fasulyeleri ayıklayıp 3e kesin. Havucu yıkayıp dilimleyin. Karidesleri çözdürmeden havuç ve fasulyelerle birlikte 2 su bardağı suda 8 dakika kaynatın. Delikli kepçe ile alıp buz gibi soğuk suya koyun.
Nişastayı, sebzeleri haşladığınız suda eritin. Sirke, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Domatesleri küb şeklinde doğrayın. Maydanozu kıyın, domatesler, sebzeler ve karideslerle karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Karışımı çukur bir tabağa koyun. Üzerlerine nişastalı sosu döküp, buzdolabında donmaya bırakın. Tikveşli Altın Kaymaklı Yoğurt ile birlikte servis yapın. Dilerseniz üzerine taze soğanın kıyılmış yeşil uçlarını serpebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.