![]() |
Yaz Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yaz türlüsü
Yaz türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 1 kişilik Malzemeler: 200 gram Tİkveşli Altın Kaymaklı Yoğurt 150 gram taze fasulye 1 adet körpe havuç 1 çay kaşığı mısır nişastası 1-2 tatlı kaşığı balsamik sirke 1 adet domates 1/4 demet maydanoz 100 gram karides(dondurulmuş) tuz karabiber Hazırlanışı: Fasulyeleri ayıklayıp 3e kesin. Havucu yıkayıp dilimleyin. Karidesleri çözdürmeden havuç ve fasulyelerle birlikte 2 su bardağı suda 8 dakika kaynatın. Delikli kepçe ile alıp buz gibi soğuk suya koyun. Nişastayı, sebzeleri haşladığınız suda eritin. Sirke, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Domatesleri küb şeklinde doğrayın. Maydanozu kıyın, domatesler, sebzeler ve karideslerle karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Karışımı çukur bir tabağa koyun. Üzerlerine nişastalı sosu döküp, buzdolabında donmaya bırakın. Tikveşli Altın Kaymaklı Yoğurt ile birlikte servis yapın. Dilerseniz üzerine taze soğanın kıyılmış yeşil uçlarını serpebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.