![]() |
İspanaklı Piruhi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Ispanaklı piruhi
Ispanaklı piruhi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 90 dakika 12 kişilik Malzemeler: 500 gram un 2 adet yumurta 150 ml. su 750 gram ıspanak 200 gram tuzsuz peynir 30 gram margarin 1 demet maydanoz 1 çay bardağı rendelenmiş muskat 1 kutu doğranmış domates konservesi 50 gram margarin 75 gram rendelenmiş kaşar peyniri tuz karabiber Hazırlanışı: Hamur için tüm malzemeyi yoğurarak, pürüzsüz bir hamur hazırlayın. 10dk. daha yoğurmaya devam edin. Top haline getirip üzerini nemli bir bezle örterek 30dk. dinlendirin. Ispanağı temizleyip suyunun iyice süzülmesini sağlayın. İrice kıyıp margarinle kuvvetli ateşte kavurun. Kıyılmış maydanozu ekleyip ateşten alın. Beyaz peynir, tuz, yumurta ve muskatı ıspanağa katıp çatalla ezerek püre haline getirin ve böylece hazırladığınız içi bir kenarda soğumaya bırakın. Hamuru keskin bir bıçakla 4 parçaya ayırın. Her birini bolca unladığınız tezgahta oklava ile yaklaşık 3 mm. Kalınlığında açın. Elde ettiğiniz yufkayı 6x9 cm. lik dikdörtgenler halinde kesin. Ortalarına ıspanaklı içten bir tatlı kaşığı dolusu koyup ortadan ikiye katlayın. Kenarlarını çatalla bastırarak kapatın. Unlanmış bir tepsiye dizin. Domatesleri 50 gr. margarinle kavurun, tuz ve karabiber serpip ateşten alın, sıcak tutun. Bütün hamuru aynı şekilde hazırladıktan sonra büyük bir tencerede bol tuzlu su kaynatın. Ispanaklı piruhileri kısım kısım kaynamakta olan suya atarak 10dk. haşlayın. Delikli kepçe ile suyunu süzerek alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız domatesli sosu döküp kaşar peyniri rendesi de serptikten sonra servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.