![]() |
Patlıcan Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Patlıcan dolması
Patlıcan dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 2.5 saat 4 kişilik Malzemeler: 4 adet patlıcan 450 gram kıyma 100 gram yoğurt 350 gram soğan 1 kilogram domates 150 gram beyaz peynir 2 yemek kaşığı limon suyu 6 yemek kaşığı sıvı yağ kekik kırmızı pul biber tuz karabiber Hazırlanışı: Patlıcanları ikiye bölüp üstüne limon suyu dökün. Fırın tepsisini 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın. Patlıcanların içi kısımlarını alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin ve önceden 200 derece ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 35-40 dk pişirin. Soğanları soyup küb şeklinde doğrayın. Kalan yağı bir tavada kızdırın. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri yıkayın, soyup rendeleyin. Tuz, kekik ve pul biber ile tatlandırın. Domatesleri 15 dk koyu kıvamlı bir sos oluşuncaya kadar kaynatın. Patlıcanların içini kaşık yardımı ile oyun, çıkardığınız içi küb şeklinde doğrayın. Kıymayı tuz, karabiber, pul biber ve yoğurt ile yoğurun. Geniş bir fırın kabına domates sosunu koyun. Patlıcanları domates sosunun üstüne oturtup, kıyma ile doldurun. Beyaz peyniri üzerlerine ufalayın. Kabın kapağını kapatıp fırının alttan 2. rafında 40 dk pişirin. 40 dk donra kapağını açıp 10 dk da peynir pembeleşinceye kadar kızartın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.