ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Minik Enginarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781646)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:40 PM

Minik Enginarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Minik enginarlar
Minik enginarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 20 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

12 adet minik enginar
1 demet taze nane
1 demet taze sarmısak
1 tatlı kaşığı şeker
35 ml. zeytinyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Enginarları yıkayıp saplarını hafifçe kesin. Dış yapraklarından 3-4 sırasını yolun.
Buharlı pişiricinize yerleştirin, suyunu koyun. Kaynadıktan sonra 15 dakika buharda pişirin. Soğumaya bırakın.
Taze nane ve sarmısakları ayıklayıp, yıkayın. Süzülmeye bırakın.
Zeytinyağı, şeker, karabiber ve tuzu karıştırın.
Süzülen nane yapraklarını kıyın. Sarmısakları ince halka doğrayın.
Servis tabağına enginarları, nane ve sarmısakları koyun, zeytinyağlı karışımı gezdirin, karıştırın. 25 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Tencerenizin buhar aparatı yoksa, suyu çok az kaynatıp enginarları 15 dakika da pişirebilirsiniz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.