![]() |
Minik Enginarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Minik enginarlar
Minik enginarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 20 dakika 6 kişilik Malzemeler: 12 adet minik enginar 1 demet taze nane 1 demet taze sarmısak 1 tatlı kaşığı şeker 35 ml. zeytinyağı tuz karabiber Hazırlanışı: Enginarları yıkayıp saplarını hafifçe kesin. Dış yapraklarından 3-4 sırasını yolun. Buharlı pişiricinize yerleştirin, suyunu koyun. Kaynadıktan sonra 15 dakika buharda pişirin. Soğumaya bırakın. Taze nane ve sarmısakları ayıklayıp, yıkayın. Süzülmeye bırakın. Zeytinyağı, şeker, karabiber ve tuzu karıştırın. Süzülen nane yapraklarını kıyın. Sarmısakları ince halka doğrayın. Servis tabağına enginarları, nane ve sarmısakları koyun, zeytinyağlı karışımı gezdirin, karıştırın. 25 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Tencerenizin buhar aparatı yoksa, suyu çok az kaynatıp enginarları 15 dakika da pişirebilirsiniz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.