![]() |
Enginar Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Enginar dolması
Enginar dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 35 dakika 6 adet Malzemeler: 6 adet orta boy enginar 1 adet limon 3 su bardağı pirinç 3-4 adet domates 1 demet dereotu 1 demet nane 1 demet maydanoz 1 adet limon tuz karabiber 2 adet soğan 2 tatlı kaşığı tozşeker 250 ml. zeytinyağı En güzel dönemlerini yaşayan bol vitaminli kabak ve enginar; çok önemli bir besin olan kuzu eti ve lezzetli kayısı ile hazırlanmış Türk mutfağının en seçkin yemeklerinden oluşan bu mönü, davet sofralarınızda da sunabileceğiniz özellikte. İçini yedikten sonra ulaşacağınız enginar, sizi enginar dolması tutkunu yapacak. Hazırlanışı: Enginarların en dış yapraklarını 2 sıra atın. Tepesi kötü ise çok ince kesin. Ortasını açıp tüylerini çıkartın. Kararmamaları için limonlu, tuzlu suya koyun. Soğanları küb şeklinde doğrayıp 200 ml. zeytinyağında kavurun. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Dereotu, nane ve maydanozu ince ince kıyın. Pirinci soğanlara ekleyip biraz daha kavurun. Domatesleri soyup rendeleyin. Yeşillikler, domates, toz şeker, karabiber ve tuzu pirince katın. 200 ml. su ile pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Enginarları pirinçli iç ile doldurun. Üzerine 5 su bardağı su ve kalan zeytinyağını koyup kısık ateşte 35 dakika pişirin. Nane yaprakları ile süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.