![]() |
İspanaklı Sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Ispanaklı sufle
Ispanaklı sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 6 kişilik Malzemeler: 1 adet soğan 250 gram ıspanak 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 1/4 çay kaşığı muskat 2.5 yemek kaşığı un 185 ml. süt 3 adet yumurta 1 adet yumurta 90 gram margarin 60 gram galeta unu tuz karabiber Hazırlanışı: Soğanları soyup ince doğrayın. 30gr. margarini tavada eritin. Soğanları ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun. Ispanağı ayrı bir tavaya yerleştirin. Suyunu çekip yumuşayana kadar pişirip soğanın üzerine ilave edin. Tuz ve karabiber ilave ederek yumuşatın. Muskatı ve parmesanı ekleyin. Başka bir tavada kalan margarini eritin. Unu ilave edip yavaş yavaş karıştırarak 1 dakika kavurun. Sütü ekleyin ve karışım kaynayana ve yoğunlaşana kadar karıştırın, hafifçe soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını teker teker her birini iyice yedirerek ıspanaklı karışıma ilave edin. Yumurta beyazlarını katılaşıncaya kadar çırpın. Ispanağı yavaşça yumurta beyazının içine katın. 1 adet büyük ya da 6 adet küçük sufle kabını yağlayın. Galeta unu serpin. Fazlalıkları dökün. Sufle karışımını kaba koyun. Fırın tepsisinin üzerine yerleştirin. Orta sıcaklıktaki fırında küçük sufleleri 12 dakika, büyükleri ise 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.