![]() |
Kestaneli Kırmızı Lahana Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kestaneli kırmızı lahana
Kestaneli kırmızı lahana Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4-6 kişilik Malzemeler: 40 gram margarin 4 yemek kaşığı balzamik sirke 200 ml. beyaz şarap 100 gram esmer şeker 2 adet defne yaprağı 3 adet çubuk tarçın 4 diş karanfil 250 gram kestane 800 gram kırmızı lahana 250 gram soğan tuz karabiber Hazırlanışı: Kırmızı lahanayı dörde bölün, sap kısımlarını çıkarın. İnce şeritler halinde doğrayın. Soğanları soyun, ikiye bölüp ince dilimleyin. Kırmızı lahana ve soğanları margarinde kavurun. Sirke, şarap ve şekeri ilave edin. Tuz, karabiber, defne yaprağı, tarçın ve karanfil ile tatlandırın. Kapağını örterek orta ateşte 45 dakika demlenmeye bırakın. 25. dakikada kestaneleri ilave edin. Baharatını kontrol ederek gerekiyorsa biraz daha baharat ekleyin. Av eti veya beyaz etin yanında servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.