![]() |
Yeşillik Soslu Sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yeşillik soslu sebzeler
Yeşillik soslu sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 adet pancar 4 adet havuç 1 adet sarı dolmalık biber 2 adet kabak 4 adet taze soğan 30 gram ceviz içi 8 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin 1 diş ezilmiş sarmısak 1 yemek kaşığı hardal 2 adet yumurta sarısı 2-3 yemek kaşığı limon suyu 5 yemek kaşığı sıvı yağ 4-6 yemek kaşığı et suyu maydanoz dereotu taze soğanın yeşil uçları semizotu tozşeker tuz karabiber Hazırlanışı: Pancar ve havuçları yıkayıp soyun. Kabağı ayıklayın, havuç ve pancarla beraber şerit halinde doğrayın. Dolmalık biberi ayıklayın, yıkayın ve nice şeritler halinde kesin. Soğanları ayıklayın ve açık yeşil ve beyaz kısımlarını halka halka doğrayın. Cevizleri iri kıyın. Sebzeleri gruplar halinde tabağa alın, zeytinleri üzerine dağıtın. Sos için sarmısak, hardal, yumurta sarısı, 1 tutam şeker, tuz, karabiber ve limon suyunu derin bir kaba koyup mikserin kesici ucu ile karıştırın. Sıvı yağı ilave edip düzgün bir karışım olana kadar et suyu ile inceltin. Bir miktar salata sosunu ve cevizleri pancarın üzerine koyun. Maydanoz, dereotu ve taze soğanın yeşil uçlarını ayıklayıp yıkayın. İncecik kıyın. Kalan sosu kıyılmış yeşillikler ile karıştırın ve diğer sebzelerin üzerlerine gezdirin. Semizotunu ayıklayıp üzerlerine serpiştirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.