![]() |
Muska Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Muska sarması
Muska sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 6 kişilik Malzemeler: 1 kilogram pırasa 1/2 kilogram kıyma 1 fincan bulgur 2 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı tereyağı 1 demet maydanoz 1 adet kuru soğan 2 demet taze soğan kırmızı biber tuz karabiber Hazırlanışı: Pırasa yapraklarının beyaz kısımlarını yıkayın ve genişce bir tencerede az suyla sarmalık kıvamda haşlayın. Bulguru ayıklayın, yıkayıp, süzülmeye bırakın. Taze soğan ve maydanozu yıkayıp sapları ve yeşilleriyle beraber incecik doğrayın. Bir kaba kıymayı, bulguru, maydanozu ve soğanı koyun, hepsini karıştırın. Tuzlayın biberleyin. Hazırladığınız içi haşlanmış pırasalarla muska şeklinde sararak tencereye dizin. 1 bardak suda 1 yemek kaşığı salçayı karıştırarak tencereye ekleyin ve çok kısık ateşte pişirin. Kuru soğanı ayıklayıp yıkayın, minik küpler halinde doğrayın. Küçük bir tavada terayağını eritin, soğanı ekleyip kızartın, kalan salçayıda ekleyip 1 dakika pişirin. Sarmaları ateşten almadan 10 dakika önce tereyağlı soğanı muskaların üstüne gezdirin ve kapağı açık olarak hafifçe kızartın. Sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.