![]() |
Susmalı Domatesli Gnocchi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Susmalı domatesli gnocchi
Susmalı domatesli gnocchi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 2 saat 6 kişilik Malzemeler: 80 gram susam 500 gram eski patates 100 gram un 150 gram irmik 2 adet yumurta 480 gram soyulmuş domates konservesi 2 diş sarmısak 1 adet limon 1 adet kuru acı biber 50 gram margarin 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 demet maydanoz Hazırlanışı: Susamı tavada yağ koymadan kavurun. Gnocchi için patatesleri kabukları ile haşlayın, sıcakken soyun ve çatal ile ezin. Un, irmik, tuz, muskat ve yumurtalarla karıştırıp elastik bir hamur yoğurun. Hafifçe unlanmış tezgahta 50 cm boyunda 4 adet rulo yapın. Her ruloyu 20 parçaya ayırın. Bir çatalla üzerlerine bastırın. Un serptiğiniz bir bezin üzerine gnocchileri dizin. Domatesleri süzgece alıp sularını bir kaba süzün. Sarmısağı soyun ve ezin; limonu ince ince rendeleyin suyunu sıkın. Acı biberi yarın, çekerideklerini çıkarın ve kıyın. Sarmısağı kızgın yağda hafifçe kavurun. Limon suyu, limon kabuğu, acı biber ve şekeri ilave edip biraz pişirin. Yavaş yavaş domates suyunu ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Tuz ekleyin. Domatesi uzunlamasına ikiye kesin ve dağıtmadan sosta ısıtın. 1.5 lt suyu tuz ve sıvı yağda kaynatın. Gnocchileri porsiyon porsiyon olmak üzere kaynar suda 5-6 dk bekletin. Suyun yeniden kaynamamasına dikkat edin. Domatesleri sosla birlikte önceden ısıtılmış fazla derin olmayan bir kaseye koyun, maydonozun 2/3sini serpip gnocchileri yerleştirin. Susam ve kalan maydanozla birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.