ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Susmalı Domatesli Gnocchi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781607)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:46 PM

Susmalı Domatesli Gnocchi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Susmalı domatesli gnocchi
Susmalı domatesli gnocchi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 2 saat
6 kişilik
Malzemeler:

80 gram susam
500 gram eski patates
100 gram un
150 gram irmik
2 adet yumurta
480 gram soyulmuş domates konservesi
2 diş sarmısak
1 adet limon
1 adet kuru acı biber
50 gram margarin
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 demet maydanoz

Hazırlanışı:
Susamı tavada yağ koymadan kavurun. Gnocchi için patatesleri kabukları ile haşlayın, sıcakken soyun ve çatal ile ezin. Un, irmik, tuz, muskat ve yumurtalarla karıştırıp elastik bir hamur yoğurun. Hafifçe unlanmış tezgahta 50 cm boyunda 4 adet rulo yapın. Her ruloyu 20 parçaya ayırın. Bir çatalla üzerlerine bastırın. Un serptiğiniz bir bezin üzerine gnocchileri dizin.
Domatesleri süzgece alıp sularını bir kaba süzün. Sarmısağı soyun ve ezin; limonu ince ince rendeleyin suyunu sıkın. Acı biberi yarın, çekerideklerini çıkarın ve kıyın. Sarmısağı kızgın yağda hafifçe kavurun. Limon suyu, limon kabuğu, acı biber ve şekeri ilave edip biraz pişirin. Yavaş yavaş domates suyunu ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Tuz ekleyin. Domatesi uzunlamasına ikiye kesin ve dağıtmadan sosta ısıtın.
1.5 lt suyu tuz ve sıvı yağda kaynatın. Gnocchileri porsiyon porsiyon olmak üzere kaynar suda 5-6 dk bekletin. Suyun yeniden kaynamamasına dikkat edin. Domatesleri sosla birlikte önceden ısıtılmış fazla derin olmayan bir kaseye koyun, maydonozun 2/3sini serpip gnocchileri yerleştirin. Susam ve kalan maydanozla birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.