![]() |
İri Karidesli Kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
İri karidesli kuşkonmaz
İri karidesli kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 kilogram kuşkonmaz 200 gram havuç 2 adet soğan 12 adet büyük karides 70 gram margarin 4 yemek kaşığı un 200 ml. süt kreması 1/2 su bardağı beyaz şarap 2 yemek kaşığı limon suyu tuz toz şeker Hazırlanışı: Kuşkonmazları temizleyip 3er cm uzunluğunda kesin. Havuçları küb şeklinde doğrayın. Soğanları soyup, kıyın. Karidesleri çiğ haldeyken kabuklarından ayırın. Soğuk suya tutup yıkayın, dikkatlice kurulayın. Bir tencerede 40 gr yağı kızdırıp karideslerin her tarafını 2 dk kızartın. Karidesleri çıkarıp, kuşkonmazları koyun. Onları da 2 dk kızartın. Kalan yağda soğanları pembeleştirin. Üzerlerine un serpip hafifçe kavurun. Şarap 1,5 lt su bardağı su ve krema ekleyip 5 dk pişirin. Karışımı püre haline getirin. Tuz ve acı kırmızı biber ile tatlandırın. Kuşkonmaz ve havuçları sosa katın, 10-15 dk ağzı açık olarak hafif ateşte sık sık karıştırarak pişirin. Karidesleri ilave edip 3 dk ısıtın. Limon suyu ve bir tutam şeker ile tatlandırıp patateslerle servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.