![]() |
Kırmızı Lahana Güveç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kırmızı lahana güveç
Kırmızı lahana güveç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4-6 kişilik Malzemeler: 500 gram kırmızı lahana 500 gram patates 200 gram soğan 1 adet pırasa 2 adet havuç 1 adet kereviz 30 gram tereyağı 3 adet defne yaprağı 3 diş karanfil 1 litre tavuk suyu 500 gram bonfile 1 demet taze soğan 200 ml. krema 3 yemek kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi toz şeker tuz karabiber Hazırlanışı: Kırmızı lahanayı temizleyin, dörde bölün, sap kısımlarını çıkartıp ince ince dilimleyin. Pırasa ve havucu dilimleyin. Kereviz ve patatesi yıkayın, küb şeklinde doğrayın. Soğanları soyun, küb şeklinde doğrayın, kızdırılmış tereyağında şaffaflaşıncaya kadar kavurun. Kırmızı lahana, defne yaprağı ve karanfili ekleyin. Devamlı karıştırarak orta ateşte 5 dakika pişirin. Tavuk suyunu katın. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte 10 dakika pişirin. Eti kuşbaşı doğrayın. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Taze soğanı ince dilimleyin, yarısını krema, tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın. Lahanaların pişme süresinin sonunda etleri katın. 10 dakika pişirin. Son olarak sebzeleri ekleyin. Ağzı kapalı olarak 10 dakika daha pişirin. Güveci tuz, karabiber, limon kabuğu rendesi, 2 yemek kaşığı limon suyu ve bir tutam şeker ile tatlandırın. Kalan taze soğanı üzerine serpiştirin, Krema ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.