ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kırmızı Lahana Güveç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781591)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:49 PM

Kırmızı Lahana Güveç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Kırmızı lahana güveç
Kırmızı lahana güveç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
4-6 kişilik
Malzemeler:

500 gram kırmızı lahana
500 gram patates
200 gram soğan
1 adet pırasa
2 adet havuç
1 adet kereviz
30 gram tereyağı
3 adet defne yaprağı
3 diş karanfil
1 litre tavuk suyu
500 gram bonfile
1 demet taze soğan
200 ml. krema
3 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
toz şeker
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Kırmızı lahanayı temizleyin, dörde bölün, sap kısımlarını çıkartıp ince ince dilimleyin. Pırasa ve havucu dilimleyin. Kereviz ve patatesi yıkayın, küb şeklinde doğrayın.
Soğanları soyun, küb şeklinde doğrayın, kızdırılmış tereyağında şaffaflaşıncaya kadar kavurun. Kırmızı lahana, defne yaprağı ve karanfili ekleyin. Devamlı karıştırarak orta ateşte 5 dakika pişirin. Tavuk suyunu katın. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte 10 dakika pişirin.
Eti kuşbaşı doğrayın. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Taze soğanı ince dilimleyin, yarısını krema, tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın.
Lahanaların pişme süresinin sonunda etleri katın. 10 dakika pişirin. Son olarak sebzeleri ekleyin. Ağzı kapalı olarak 10 dakika daha pişirin. Güveci tuz, karabiber, limon kabuğu rendesi, 2 yemek kaşığı limon suyu ve bir tutam şeker ile tatlandırın. Kalan taze soğanı üzerine serpiştirin, Krema ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.