![]() |
Lahanalı Çantalar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Lahanalı çantalar
Lahanalı çantalar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 2 saat 4-6 kişilik Malzemeler: 300 gram hamur 400 gram lahana 100 gram az yağlı bacon 200 gram soğan 20 gram tereyağı 150 ml. beyaz şarap 1 adet ekşi elma 2 adet defne yaprağı 1 adet yumurta akı 400 gram mantar 40 gram tereyağı 1 yemek kaşığı sıvıyağ tuz karabiber tozşeker irmik Hazırlanışı: Lahana yapraklarını kaynar tuzlu suya sokup çıkarın, sıkın ve iri iri kıyın. Soğanları soyun, baconla beraber minik küblere doğrayın. Tereyağını kızdırın, bacon ve soğanları koyup kavurun. Lahana, şarap ve defne yaprağını katın ve hafif ateşte ağzı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Elmayı soyun, iri rendeleyin. Lahanalı karışıma katıp ağzı açık olarak 5 dakika daha pişirin. Şeker, karabiber ve tuz ile tatlandırıp soğumaya bırakın. Hamuru ikiye bölün, her iki yarıyı un serpilmiş tezgahta ince açın. 15x8 cm. büyüklüğünde dikdörtgenlere kesin. İçi eşit miktarlarda üzerlerine dağıtın. Kenarlarına yumurta akı sürün ve uzun kenarlarından ikiye katlayıp iyice bastırın. İrmik serptiğiniz bir tepsiye dizin. Mantarları ayıklayın, dörder parçaya bölün. Hamurları 8 dakika tuzlu suda pişirin, süzün. Bu arada mantarları yağsız tavada ve harlı ateşte su salana kadar kızartın. Ateşi kısın, suyun buharlaşmasını bekleyin. Tereyağı ilave edin, tuz, karabiber ile tatlandırıp sıcak tutun. Sıvı yağı başka bir tavada ısıtın. Hamurların her iki taraflarını 30ar saniye kızartın, mantarlarla birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.