![]() |
Kırmızı Şaraplı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kırmızı şaraplı Enginar
Kırmızı şaraplı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 55 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1.6 litre sek kırmızı şarap 400 ml. tavuk suyu 12 adet orta büyüklükte enginar 1 diş sarmısak 1/2 tatlı kaşığı biberiye 1 tatlı kaşığı tarhun otu 1 yemek kaşığı nişasta tuz karabiber Hazırlanışı: Şarabı bir tencerede yaklaşık 600 ml. kalana kadar kaynatın. Tavuk suyunu katıp 600 ml. kalana kadar kaynatmaya devam edin. Kırmızı şaraplı karışımı tuz, karabiber ile tatlandırın. Sarmısak, biberiye ve tarhun otu ilave edin. Enginarları katıp, 15 dakika kadar ağzı kapalı olarak hafif ateşte pişirin. Ara sıra çevirerek her taraflarının şarap rengi almasını sağlayın. Ateşten indirip 12 saat sosu çekmesi için bekletin. Şaraplı sostan 250 ml.'yi süzgeçten geçirin, yarı yarıya azalana kadar kaynatın. Nişastayı soğuk suda eritip şaraplı sosa katın ve bir taşım kaynatın. Diğer tarafta kalan şaraplı suda beklettiğiniz enginarları ısıtın. Kalan tarhun otunu parçalara ayırın. Enginarları süzün. Nişastalı sosa koyup bir taşım kaynatın ve servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.