![]() |
Pestolu Patlıcan Rulo Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Pestolu patlıcan rulo
Pestolu patlıcan rulo Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 6 kişilik Malzemeler: 3 adet uzun patlıcan 100 gram fesleğen 300 gram dolmalık fıstık 2 diş sarmısak 100 gram beyaz peynir 1 dilim bayat ekmek içi 150 ml. sıvı yağ tuz karabiber Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra uzunlamasına incecik dilimler halinde kesin daha sonra tel ızgaranın üzerine dizip bolca tuzlayın ve 1 saat dinlendirdikten sonra yıkayın. Dikkatlice sıkıp suyunu alın. Fesleğeni, dolmalık fıstığı ve sarmısağı incecik kıyın. Beyaz peyniri çatalla ezip, ekmek içi ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırın. Tüm bu malzemeleri karıştırarak pestoyu hazırlayın. Patlıcanların üzerine hazırladığınız pestoyu sürün ve dilimleri yuvarlayarak rulo haline getirin. Her bir şişe dört patlıcan rulosu geçirin. Şişleri ızgaraya koyun, üzerine sıvı yağ sürüp devamlı çevirerek, 20-25dk. kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.