![]() |
Hardallı İspanak Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hardallı ıspanak
Hardallı ıspanak Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 20 gram margarin 250 gram sebze suyu 4 yemek kaşığı hardal 2 kilogram dondurulmuş ıspanak 200 gram soğan 200 gram süzme yoğurt 150 gram salatalık taze çekilmiş muskat tuz karabiber Kızartma balık fileto ve az kızartılmış etlerin yanında sunabilirsiniz. Demir bakımından çok zengin olan ıspanak, aynı zamanda bol miktarda C vitamini de içerir. Bu son derece besleyici sebzeyi, ykarken zaman kaybetmemek için dondurulmuş olarak da kullanabilirsiniz. Hazırlanışı: Ispanağı çözülmesi için dondurucudan çıkarın. Çözüldükten sonra süzün ve iri iri doğrayın. Soğanları ayıklayıp ince kıyın ve kızgın yağda hafifçe kavurun. Süzülmüş ıspanak ve sebze suyunu katıp ağzı kapalı olarak 5 dakika pişirin. Salatalık turşusunu incecik doğrayın. Süzme yoğurt ve hardalla karıştırın. Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın. Turşulu karışıma ıspanağa katıp 2 dakika ağzı açık olarak pişirin. Yağda pişmiş yumurtanın yanında servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.