ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Haşhaşlı Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781549)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:56 PM

Haşhaşlı Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Haşhaşlı patates
Haşhaşlı patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 ssat
2 kişilik
420 kalori Malzemeler:

250 gram patates
60 gram un
1 adet yumurtanın sarısı
120 gram mantar
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 demet roka
1 yemek kaşığı haşhaş
120 gram kremşanti
2 tatlı kaşığı limon suyu
tuz
karabiber
muskat

Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla beraber haşlayın. Soğuk suya tutun, soyun ve sıcakken çatalla ezin.
Patateslere 50 gr. un, yumurta sarısı, tuz ve muskatı katıp düzgün bir hamur yoğurun. Üzerine 10 gr. un serpip dinlenmeye bırakın.
Unlanmış tezgahta hamurdan parmak inceliğinde bir rulo yapın ve 3 cm. uzunluğunda parçalar kesin. Kaynamakta olan tuzlu suya atıp 4-5 dakika çektirin.
Mantarları ayıklayın, dörder parçaya bölün ve kızgın sıvı yağda kızartın. Tuz, karabiberle tatlandırın. Patatesli hamurları koyup çevirin. Gerekirse tuz, karabiber katın.
Rokayı ayıklayıp yıkayın, suyunu süzün. Kremşanti ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ile püre haline getirin. Hafifçe ısıtın ve birkaç damla limon suyu, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Sosu patatesli hamurlar ve mantarlarla servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.