![]() |
Haşlama Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Haşlama enginar
Haşlama enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1+1/4 saat 4 kişilik Malzemeler: 300 gram pırasa 200 gram havuç 1 demet taze soğan 200 gram minik soğan 1/2 demet maydanoz 8 adet iri yuvarlak enginar 2 adet limon 1 yemek kaşığı tane karabiber Hazırlanışı: Pırasa, havuç, taze soğanı yıkayın, ayıklayın, çok küçük olmayan parçalara kesin. Soğanları soyun, 1 cm. kalınlığında halkalar şeklinde doğrayın. Doğranmış sebzeleri soğan, karabiber taneleri, maydanoz ve tuzla birlikte 7 lt. su içinde kaynatın. Enginarların saplarını alt yapraklarla birlikte burarak kopartın. Sonra kalın dış yapraklarını ve sert dip kısımlarını bıçakla çıkarın. Kalan yaprakların uç kısımlarını kesin. Limonları dilim dilim kesin. Her enginarın altına birer dilim limon oturtup mutfak ipi ile paketler gibi bağlayın. Enginarları kaynamakta olan sebzeli suya atın, üzerlerine ufak bir tencere kapağını ağırlık olarak koyun. 40 dakika hafif ateşte pişirin. Orta yaprakları rahatça koparıldığında ateşten alın. Enginarları sudan çıkartıp kısa bir süre başaşağı tutup kısaca süzün. Sonra servis tabağına dizin. Değişik diplerle servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.