![]() |
Favalı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Favalı enginar
Favalı enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 25 dakika 6 kişilik Malzemeler: 6 adet enginar 1 adet limon 1 tatlı kaşığı un 3 adet soğan 250 gram kuru içi bakla 4 tatlı kaşığı şeker 200 gram zeytinyağı 1 demet dereotu tuz Enginarı soyarken... Enginarların köklerini elinizle dibinden kırın. Böylece kökteki kılçığını çıkarabilirsiniz. Enginarların dışındaki yeşil yaprakları da elinizle kopartın. Bıçakla dönerek yeşil kabuğu derine inmeden soyun. Yalnız beyaz kısmın kalmasını sağlayın. Hazırlanışı: Çukur bir kaba limon suyu, un, 500 ml. su koyup karıştırın. Enginarları soyup iyice yıkayın. Limonlu suya yıkadığınız enginarları koyun. 1 adet soğanı ayıklayıp yıkayın. İrice doğrayın. Geniş bir tencereye 100 gr. zeytinyağını, soğanları ve 2 tatlı kaşığı şekeri koyun. Soğanlar şeffaflaşınca, limonlu suyu ve enginarları tencereye ekleyip, tuzlayın. Enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Soğanları ayıklayarak enginarları servis tabağına alın. Akşamdan yıkayıp suya koyduğunuz iç baklaları süzdükten sonra tencereye alın. 2 adet soğanı ayıklayıp dörde bölün, baklaların içine koyun. Baklalara ka-lan şekeri yağ ve tuzu ekleyin. 750 ml. su koyun ve baklalar ezilinceye kadar kısık ateşte pişirin. Soğumadan mikserden geçirin. Ilınmaya bırakın. Servis tabağındaki enginarların üstüne sıkma torbası yardımıyla favayı paylaştırın. İnce kıyılmış dereotu ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.