![]() |
Yumurtalı Patates Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yumurtalı patates püresi
Yumurtalı patates püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 4 adet yumurta 1/2 demet maydanoz 750 gram patates beyaz karabiber 250 ml. kremşanti 50 gram tereyağı tuz Hazırlanışı: Yumurtaları 10 dakika katı haşlayın, soğuk suya tutup soyun. Sarılarını çıkartıp ufalayın. Akını iri parçalara kıyın. Maydanozu yıkayın, yapraklarını saplarından ayırıp kıyın. Patatesleri yıkayın, soyun. Tuzlu suda haşlayıp süzün. Sallayarak buharının çıkmasını sağlayın. Kremşantiyi tereyağı, rendelenmiş muskat, tuz ve karabiber ile kaynatıp ateşten alın. Patatesleri çatalla püre haline getirin ve kremşanti ile karıştırın. Yumurta akı ve maydanozu katın. Arzuya göre yumurta sarılarını tabaklara aldığınız pürenin üzerine serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.