ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sebze Mücveri Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781523)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:00 PM

Sebze Mücveri Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Sebze mücveri
Sebze mücveri Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 25 dakika
2 kişilik
588 kalori Malzemeler:

10 gr. susam
1/2 demet yeşil soğan
1/2 demet maydanoz
3 dal adaçayı
1 küçük şalgam
200 gr. patates
1 havuç
10 gr. nişasta
1 yumurta
250 gr. süzme yoğurt
60 ml. süt
80 gr. zeytinyağı
muskat
pul biber
tuz
karabiber

Havuç kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici, mide ve bağırsağın yakın dostu, karaciğeri kuvvetlendiren bir sebzedir. 1 çay bardağı havuç suyu içilmesi ya da ince rendelenip yenilmesi sağılık açısından çok faydalıdır.

Hazırlanışı:
+ Susamları yağsız tavada kavurun. Soğanları temizleyin, beyaz ve açık yeşil kısımlarını ince kıyın. Maydanoz ve adaçayı yapraklarını dallarından kopartın ve ince kıyın.
+ Şalgamı, patatesi ve havucu soyun. İnce şerit rendeleyin. İki kağıt havlu arasına koyup sularının çıkması için bastırın. Şerit sebzelere yumurta, nişasta, tuz, biber, muskat ve pul biber ekleyip karıştırın.
+ Yoğurdu süt, susam, soğan, maydanoz, adaçayı, tuz ve biber ile karıştırın.
+ Yağı tavada kızdırın. Sebzeli karışımı kaşık yardımıyla tavaya koyup, üstünü hafifçe bastırın. Her iki tarafını 4’er dakika orta ateşte kızartın. Yanında yoğurtlu sos ve yeşil salata ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.