![]() |
Sebze Mücveri Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Sebze mücveri
Sebze mücveri Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 25 dakika 2 kişilik 588 kalori Malzemeler: 10 gr. susam 1/2 demet yeşil soğan 1/2 demet maydanoz 3 dal adaçayı 1 küçük şalgam 200 gr. patates 1 havuç 10 gr. nişasta 1 yumurta 250 gr. süzme yoğurt 60 ml. süt 80 gr. zeytinyağı muskat pul biber tuz karabiber Havuç kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici, mide ve bağırsağın yakın dostu, karaciğeri kuvvetlendiren bir sebzedir. 1 çay bardağı havuç suyu içilmesi ya da ince rendelenip yenilmesi sağılık açısından çok faydalıdır. Hazırlanışı: + Susamları yağsız tavada kavurun. Soğanları temizleyin, beyaz ve açık yeşil kısımlarını ince kıyın. Maydanoz ve adaçayı yapraklarını dallarından kopartın ve ince kıyın. + Şalgamı, patatesi ve havucu soyun. İnce şerit rendeleyin. İki kağıt havlu arasına koyup sularının çıkması için bastırın. Şerit sebzelere yumurta, nişasta, tuz, biber, muskat ve pul biber ekleyip karıştırın. + Yoğurdu süt, susam, soğan, maydanoz, adaçayı, tuz ve biber ile karıştırın. + Yağı tavada kızdırın. Sebzeli karışımı kaşık yardımıyla tavaya koyup, üstünü hafifçe bastırın. Her iki tarafını 4’er dakika orta ateşte kızartın. Yanında yoğurtlu sos ve yeşil salata ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.