![]() |
Havuç Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Havuç dolması
Havuç dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik 335 kalori Malzemeler: 1 kg. iri havuç 150 gr. kıyma 100 gr. pirinç 20 gr. biber salçası 20 gr. domates salçası 300 gr. yoğurt birkaç sap maydanoz kırmızıbiber karabiber yenibahar tuz Hazırlanışı: Havuçları kazıyın. Az haşlayıp içlerini oyun. Maydanozu incecik kıyın. Pirinci yıkayıp süzün. Karıştırma kabına, kıyma, pirinç, salçalar, tuz ve baharatı koyup yoğurun. Havuçların içini biraz eksik olarak doldurup ağızları birbirini kapatarak tencereye yan yana dizin. Havuçların üstünü örtecek şekilde su koyup kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak yoğurt ve maydanoz ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.