![]() |
Kişnişli Sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kişnişli sebzeler
Kişnişli sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: 400 gram eşit büyüklükte havuç 400 gram ince kabak 400 gram büyük mantar 120 ml. zeytinyağı 3-4 diş sarmısak 150 ml. beyaz şarap 45 ml. limon suyu 1 adet büyük demek kişniş tuz karabiber şeker Kişnişli sebzeleri baget ekmeğiyle servis edebilirsiniz. Hazırlanışı: Havuçları temizleyin, soyun ve 5 cm. kalınlığında parçalara kesin. Parçaları boyunca ortadan kesin. Kalın parçaları bir daha ortadan kesin. Kabakları temizleyin ve 5 cm. uzunluğunda parçalara kesin. Parçaları boyunca kesin. Bunları da üçe doğrayın. Mantarları temizleyin ve kalın parçalar kesin 30 ml. sıvı yağını büyükçe bir tavada ısıtın. Mantarların yarısını orta ateşte her tarafı altın kahve bir renk alıncaya kadar kızartın ve tavadan alın. Kalan mantarları aynı şekilde 30 ml. zeytinyağında kızartın ve tavadan alın. 30 ml. zeytinyağını tavaya dökün ve kabakları karıştırarak 3 dakika kızartın ve alın. Tekrar 30 ml. zeytinyağını tavaya koyun ve havuçları içinde karıştırarak 3-4 dakika boyunca kızartıp alın. Sarmısakları ince dilimler halinde kesin ve yağlı tavada kısık ateşte kızartın. Üstüne beyaz şarap döküp limon suyu, tuz, biber ve bir tutam tuz ile baharatlatın. Mantar, kabak ve havuçları bir tabağa dizin. Kişniş yapraklarını saplarından koparın, kıyın ve sebzelerin üzerine serpin. En az 1 saat dinlendirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.