ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kişnişli Sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781514)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:02 PM

Kişnişli Sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Kişnişli sebzeler
Kişnişli sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

400 gram eşit büyüklükte havuç
400 gram ince kabak
400 gram büyük mantar
120 ml. zeytinyağı
3-4 diş sarmısak
150 ml. beyaz şarap
45 ml. limon suyu
1 adet büyük demek kişniş
tuz
karabiber
şeker

Kişnişli sebzeleri baget ekmeğiyle servis edebilirsiniz.

Hazırlanışı:
Havuçları temizleyin, soyun ve 5 cm. kalınlığında parçalara kesin. Parçaları boyunca ortadan kesin. Kalın parçaları bir daha ortadan kesin.
Kabakları temizleyin ve 5 cm. uzunluğunda parçalara kesin. Parçaları boyunca kesin. Bunları da üçe doğrayın.
Mantarları temizleyin ve kalın parçalar kesin
30 ml. sıvı yağını büyükçe bir tavada ısıtın. Mantarların yarısını orta ateşte her tarafı altın kahve bir renk alıncaya kadar kızartın ve tavadan alın. Kalan mantarları aynı şekilde 30 ml. zeytinyağında kızartın ve tavadan alın.
30 ml. zeytinyağını tavaya dökün ve kabakları karıştırarak 3 dakika kızartın ve alın. Tekrar 30 ml. zeytinyağını tavaya koyun ve havuçları içinde karıştırarak 3-4 dakika boyunca kızartıp alın.
Sarmısakları ince dilimler halinde kesin ve yağlı tavada kısık ateşte kızartın.
Üstüne beyaz şarap döküp limon suyu, tuz, biber ve bir tutam tuz ile baharatlatın.
Mantar, kabak ve havuçları bir tabağa dizin. Kişniş yapraklarını saplarından koparın, kıyın ve sebzelerin üzerine serpin. En az 1 saat dinlendirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.