![]() |
Pane Kereviz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Pane kereviz
Pane kereviz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 800 gram kereviz 2 dilim limon 1/2 demet maydanoz 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi 30 gram rendelenmiş kaşar peyniri 50 gram galeta unu 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı kremşanti 8 yemek kaşığı sıvı yağ 150 gram yağlı yoğurt 1 yemek kaşığı kıyılmış yeşillik 1 diş sarmısak tuz karabiber Hazırlanışı: Kerevizi dilimleyin, dilimleri derin soyun. 2 su bardağı suyu limon dilimleri ile geniş bir tencerede kaynatın. Kereviz dilimleri ilave edip 2 dk pişirin. Sudan çıkartıp süzülmeleri için kağıt havlu üzerine koyun. Maydanozlardan birkaç yaprak süslemek için ayırıp kalanın kıyın. 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi, kaşar peyniri ve galeta unu ile karıştırın. Yumurtayı kremşanti ile çırpın. Suları süzülmüş kereviz dilimlerini ilk önce çırptığınız yumurtaya, sonra galeta unlu karışıma bulayın. Porsiyon porsiyon orta ateşte olmak üzere kızgın yağda her iki tarafını 4er dk kızartın. Yoğurdu 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi, kıyılmış yeşillik ve ezilmiş sarımsak ile karıştırın. Dipi tuz, karabiber ve 1 tutam toz şeker ile tatlandırın. Pane kerevizleri limon dilimleri, maydanoz ve diple birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.