![]() |
Fesleğen Soslu Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Fesleğen soslu mantar
Fesleğen soslu mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik 412 kalori Malzemeler: 500 gram mantar 200 gram domates 1 adet soğan 1 diş sarmısak 3 yemek kaşığı tereyağı 200 ml. süt 200 ml. sebze suyu (tablet) 200 gram otlu peynir 1 demet fesleğen 30 gram dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı limon suyu tuz karabiber Hazırlanışı: Mantarları ayıklayın. Domateslerin çekirdeklerini çıkartıp küb şeklinde doğrayın. Sarmısağı kıyın. Mantarları yağda kızartın, soğan ve sarmısağı koyup kızartmaya devam edin. Süt, sebze suyu ve peyniri katıp bir taşım kaynatın. 5 dakika için için pişirin. Fesleğenden birkaç yaprak ayırın. Kalanını şeritlere kesin. Dolmalık fıstıkları pembeleştirin. Fesleğen şeritleri ve domatesleri sosa katın. Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın. Dolmalık fıstık ve fesleğen yaprakları ile süsleyin. Makarna ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.