![]() |
Zeytin Ezmeli Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Zeytin ezmeli patates
Zeytin ezmeli patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye 4 diş sarmısak 150 gram kurutulmuş domates 1 adet küçük kırmızı biber 1 kilogram taze patates 100 gram zeytin ezmesi 8 adet pirzola 2 yemek kaşığı sıvı yağ domates tuz Hazırlanışı: Sarmısakları soyun, biberiye ile birlikte kıyın. Kurutulmuş domateslerin yağını bir kaba süzün ve küçük parçalar halinde doğrayın. Acı biberi uzunlmasına yarın, çekirdeklerini çıkarın, küçük küçük doğrayın. Patatesleri tuzlu suda kabuğuyla haşlayın, soğuk suya tutun. Eğer mümkünse sıcakken soyun. Kurutulmuş domatesten süzülen yağı tavada kızdırın. Biberiye ve sarmısakları koyup 1-2 dk çevirin. Domates ve kıydınız acı biberi ilave edin. Soyulmuş ılık patateslerle zeytin ezmesi ve 1/2 bardak suyu bir araya katın. Karıştırarak 4-5 dk çevirin. Patateslerin tavadaki sosu iyice çekmesini sağlayın. Gerekirse tuz koyun. Pirzolaları tuzlayın, karabiberleyin. Sıvı yağı tavada kızdırın, pirzolaların her iki tarafını orta ateşte 5-6 dk kızartın. Patatesleri ısıtılmış tabaklara koyun, pirzolaları ilave edip dörde bölünmüş domateslerle süsleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.