![]() |
Peynirli Çarliston Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Peynirli çarliston dolması
Peynirli çarliston dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik 582 kalori Malzemeler: 5 adet büyük çarliston biber 90 ml. sıvı yağ 100 ml. beyaz şarap 4 diş sarmısak 4 dal biberiye 60 gr. parmesan 1 demet fesleğen 140 gr. biberli yeşil zeytin 80 gr. kurutulmuş domates 1 adet küçük kırmızı acı biber 40 gr. dolmalık fıstık 400 gr. krem peynir 6 dal maydanoz 45 ml. limon suyu 60 ml. zeytinyağı tuz karabiber Hazırlanışı: Çarliston biberleri bütün olarak bir seferde tavaya koyup kızgın yağda kızartın. Şarabı ekleyin. İyice dövülmüş 3 diş sarmısak, biberiye, bir tutam tuz ve karabiberi de ekleyip tencerenin kapağı kapalı olarak 8-10 dakika pişirin. Biberleri bir tabağa alın ve soğumaya bırakın. Parmesan peynirini ince rendeleyin. Fesleğen yapraklarını dallarından kopartın. Suları süzülmüş zeytinler, domatesler, acı biber, fesleğen yaprakları, kalan sarmısak ve dolmalık fıstıkları mutfak robotunda irice kıyıp krem peynir ve parmesan rendesi ile karıştırın. Tuz ekleyin. Karışımı ucu olmayan sıkma torbasına doldurun. Biberlerin sap kısımlarını kesin. Çay kaşığı ile çekirdeklerini çıkartın ve peynirli karışımı içlerine sıkın. Üstü kapalı olarak 1-2 saat buzdolabında bekletin. Biberleri kalın dilimlere kestikten sonra servis tabağına yerleştirin. Maydanoz yapraklarını ince kıyın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırıp dolmaların üstüne serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.