![]() |
Sebze Tava Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Sebze tava
Sebze tava Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 2 kişilik 260 kalori Malzemeler: 1 adet kırmızı dolmalık biber 1/2 sap pırasa 2 adet kereviz 50 gram mantar 1/2 adet acı kırmızı biber 80 gram lahana 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı bal 1/2 tatlı kaşığı toz şeker 50 gram soya filizi 4 yemek kaşığı elma sirkesi 1 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı zencefil 1 tatlı kaşığı kıyılmış taze kişniş yaprağı tuz Hazırlanışı: Dolmalık biberi ayıklayın, yıkayın. Havuçları soyun, hepsini ince şeritler halinde kesin. Pırasa ve kerevizi ayıklayıp halka halka doğrayın. Mantarı küçük parçalara doğrayın. Acı kırmızı biberin çekirdeklerini çıkarın ve ince cik kıyın. Lahanayı ince şeritlere kesin. Derin bir tavada veya wokta sıvı yağı kızdırın, şekeri koyup karamelize edin. Lahanayı ilave edip çevirin. Karıştırarak dolmalık biber, havuç, kereviz, acı kırmızı biber, pırasa ve mantarları katıp hafifçe kızartın. En son soya filizlerini ilave edin. Elma sirkesi, soya sosu, bal, tuz ve zencefili bal eriyene kadar ısıtın. Sebzelerin üzerine dökün, sallayarak karıştırın. Kişniş serpip pilavla birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.