![]() |
Havuç Köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Havuç köftesi
Havuç köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 55 dakika 4 kişilik Malzemeler: 10 adet orta boy havuç 5 dilim bayat ekmek 6 adet kuru kayısı 3-4 adet taze soğan 2 yemek kaşığı dolamlık fıstık 2-3 diş sarmısak 1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber 1 adet yumurta 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 1/2 demet nane kızartmak için sıvı yağ un tuz karabiber Kıyma yok Kıyma kullanmadan köfte hazırlamak ilk anda akla gelmez. Ancak kıymasızda protein açısından zengin köfteler yapabilirsiniz. Bu tarifte kıyma yerine havuç tercih edilmiş. Havuç, kuru kayısı, maydanoz, dereotu, nane ve fıstıkta birçok vitamin olduğu için, yaptığınız köfte meraklılarının çok hoşuna gidecek.. Hazırlanışı: Havuçların kabuklarını soyduktan sonra dilim dilim kesip tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Suyunu süzüp bir kaseye alın ve çatalla ezin. Ekmeği hafifçe ıslatıp suyunu sıkın ve ufalayın. Kayısıları küçük küçük doğrayın. Nane, maydanoz, dereotu ve taze soğanı ayıklayıp yıkayın ve incecik kıyın. Sarmısağı döğün. Hazırladığınız malzemeleri tuz, karabiber ve dolmalık fıstıkla karıştırıp iyice yoğurun. Elde ettiğiniz karışımı oval köfteler şekline getirin. Bir tabağa un koyun. Hazırladığınız köfteleri una batırarak kızgın yağda iki tarafını yakmadan kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını alın ve soğumadan servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.