![]() |
Koruklu Bamya Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Koruklu bamya
Koruklu bamya Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 4 kişilik 85 kalori Malzemeler: 1 kg. bamya 30 ml. zeytinyağı 2 adet soğan 2 adet domates 5–6 diş sarmısak 1/2 adet limon 1 salkım koruk üzümü toz şeker sirke tuz Mayhoş tadıyla ılık veya sıcak olarak servis yapılabilen bu yemeği aynı şekilde piliç kanatları ile de hazırlayabilirsiniz. Salkım koruk bulamadığınız takdirde koruk suyu ve limon suyu da kullanabilirsiniz. Hazırlanışı: Bir kasede sirkeli su hazırlayın. Bamyaların tepesini külah şeklinde ayıklayıp sirkeli suya atın. Hepsini ayıkladıktan sonra yarım saat kadar bu suda bekletin. Domatesleri blanşe edin. Kabuklarını soyun ve küp doğrayın. Soğanları ayıklayıp çok ince doğrayın. Tencereye zeytinyağı koyun, soğan ve ayıkladığınız sarmısakları ekleyin. Domates, şeker ve tuz ile birlikte süzülmüş bamyaları ekleyin. Koruk üzümlerini ilave edip 20–25 dakika kısık ateşte pişirin. Ilık olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.