![]() |
Peynirli Fırın Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Peynirli fırın sebze
Peynirli fırın sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 50 dakika 6 kişilik Malzemeler: 500 gram ıspanak 750 gram patates 2 demet maydanoz 60 gram margarin 4 adet yumurta 50 ml. süt kreması 300 gram dondurulmuş bezelye 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 30 gram dolmalık fıstık tuz karabiber muskat Hazırlanışı: Ispanağı yıkayın, bir tencerede kendi suyu ile 1-2 dk sönene kadar pişrin ve süzgece alın. Patatesleri kabuğu ile haşlayın, sıcakken soyup rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Maydanozu ayıklayıp yıkayın. İyice suyunu sıktığınızı ıspanaklarla birlikte bıçakla kıyın. Fırını 175 derece ısıtın. 1,5 lt hacimli bir fırıın kabına 20 gr yağ ile yağlayın. Yumurta ve kremayı çırpın. Patates, ıspanak, maydanoz ve bezelyeleri peynirin 3/4ü ve yumurtalı krema ile karıştırın. Tuz, biber ve muskat ile tatlandırıp fırın kabına yayın. Kalan peyniri üzerine serpin. Yağın kalanını fındık büyüklüğünde parçalar halinde üstüne koyun, fıstıkları da en üste yerleştirin. 30 dk fırınlayıp sıcak sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.