![]() |
Tartar Soslu Sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Tartar soslu sebzeler
Tartar soslu sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 12 adet bebe havucu 2 demet kereviz sapı 1/2 adet kereviz 1 adet pırasa 3 adet sarı kızartmak için sıvıyağ bulamaç için: 60 gram patates unu 2 adet yumurta 50 gram un 6 adet iri buz parçası tuz tartar sos için: 200 ml. mayonez 40 gram kapari 40 gram salatalık turşusu 40 gram soğan turşusu 1/4 demet maydanoz Hazırlanışı: Sos için salatalık, soğan turşusu, kapari ve maydanozları kıyın. Bütün malzemeyi mayoneze katıp karıştırın ve serin bir yerde bekletin. Bütün sebzeleri soyun. Daha sonra yıkayıp çubuklar halinde kesin. Çukur bir kaba 500 ml. su koyup içine yumurtaları kırın ve karıştırın. Un, patates unu ve tuz ilave edip iyice çırpın. 10 dakika dinlendirip buz parçalarını ilave edin. Buzlar iyice eriyene kadar karıştırın. Yağı fritöze koyup 180ø ısıtın. Sebzeleri bulamaçla kaplayıp kızgın yağda kızartın. Süzerek çıkartın ve tartar sosla birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.