ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Havuç Sote Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781484)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:07 PM

Havuç Sote Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Havuç sote
Havuç sote Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 30 dakika
12 kişilik
Malzemeler:

500 gram küçük soğan
750 gram havuç
50 gram margarin
2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber
toz şeker

Hazırlanışı:
Soğanları soyun, havuçları temizleyin, verev parçalara kesin. Soğanları yağda çevirin, tuz, karabiber, 1 tutam şeker koyup ağzı kapalı olarak 5dk. kendi suyuyla pişirin. Havuçları ilave edin, biraz pişirip yine tuz, karabiber, şeker ile tatlandırın. Yarım bardak su koyup, arada sırada tencereyi sallayarak 10-12dk. pişirin.
Taze soğanları ayıklayın, yeşil kısımlarını kesin. Beyaz kısımlarının üzerlerine çizik atın, havuçlarının üzerine koyarak 3dk. onlarla birlikte pişirin. Sotenin suyu 6 yemek kaşığı kalacak kadar kapaksız kaynatın. Maydanozu irice kıyıp karıştırın, kuzu taç ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.