![]() |
Havuç Sote Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Havuç sote
Havuç sote Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 12 kişilik Malzemeler: 500 gram küçük soğan 750 gram havuç 50 gram margarin 2 demet taze soğan 1/2 demet maydanoz tuz karabiber toz şeker Hazırlanışı: Soğanları soyun, havuçları temizleyin, verev parçalara kesin. Soğanları yağda çevirin, tuz, karabiber, 1 tutam şeker koyup ağzı kapalı olarak 5dk. kendi suyuyla pişirin. Havuçları ilave edin, biraz pişirip yine tuz, karabiber, şeker ile tatlandırın. Yarım bardak su koyup, arada sırada tencereyi sallayarak 10-12dk. pişirin. Taze soğanları ayıklayın, yeşil kısımlarını kesin. Beyaz kısımlarının üzerlerine çizik atın, havuçlarının üzerine koyarak 3dk. onlarla birlikte pişirin. Sotenin suyu 6 yemek kaşığı kalacak kadar kapaksız kaynatın. Maydanozu irice kıyıp karıştırın, kuzu taç ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.