![]() |
Zeytinyağlı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Zeytinyağlı enginar
Zeytinyağlı enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik 132 kalori Malzemeler: 4 adet enginar 15 adet arpacık soğanı 1 adet havuç 3 adet taze patates 40 ml. zeytinyağı 250 gr. taze bezelye 1 adet limon 10 gr. un taze fesleğen şeker tuz Hazırlanışı: + Limonun suyunu sıkın. 400 ml. su ve un ekleyerek bir bulamaç hazırlayın. Ayıklanmış enginarları ilave edin. + Bezelyeleri ayıklayıp hafifçe haşlayıp süzün. Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın. + Tencereye zeytinyağını koyun. Isınınca arpacık soğanları ve şekeri ilave edip birkaç dakika çevirin. Bezelye, patates ve havuçları da ekleyip, tuzlayın. + Enginarları suyu ile tencereye ilave edin. Tencerenin kapağını fazla açmadan 25 – 30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. + Servis tabağına alıp taze fesleğen ile servis yapın. Enginarların renginin daha sarı olması için, yağlı kağıdı suyla ıslatıp tencereyi kapatacak şekilde üzerine örtün ve kapağını sıkıca kapatın. Piştikten sonra tencerenin kapağı açılmamalıdır. Enginarlar soğuyana kadar hava ile temas etmemelidirler. Enginarın çiğden salatasını da yapabilirsiniz. Bunun için birkaç saat limonlu suda bekletin. Ardından zeytinyağlı limonda dinlendirerek beyaz renkli bir enginar salatası yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.