ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zeytinyağlı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781478)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:08 PM

Zeytinyağlı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Zeytinyağlı enginar
Zeytinyağlı enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 20 dakika
4 kişilik
132 kalori Malzemeler:

4 adet enginar
15 adet arpacık soğanı
1 adet havuç
3 adet taze patates
40 ml. zeytinyağı
250 gr. taze bezelye
1 adet limon
10 gr. un
taze fesleğen
şeker
tuz

Hazırlanışı:
+ Limonun suyunu sıkın. 400 ml. su ve un ekleyerek bir bulamaç hazırlayın. Ayıklanmış enginarları ilave edin.
+ Bezelyeleri ayıklayıp hafifçe haşlayıp süzün. Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın.
+ Tencereye zeytinyağını koyun. Isınınca arpacık soğanları ve şekeri ilave edip birkaç dakika çevirin. Bezelye, patates ve havuçları da ekleyip, tuzlayın.
+ Enginarları suyu ile tencereye ilave edin. Tencerenin kapağını fazla açmadan 25 – 30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
+ Servis tabağına alıp taze fesleğen ile servis yapın.
Enginarların renginin daha sarı olması için, yağlı kağıdı suyla ıslatıp tencereyi kapatacak şekilde üzerine örtün ve kapağını sıkıca kapatın. Piştikten sonra tencerenin kapağı açılmamalıdır. Enginarlar soğuyana kadar hava ile temas etmemelidirler. Enginarın çiğden salatasını da yapabilirsiniz. Bunun için birkaç saat limonlu suda bekletin. Ardından zeytinyağlı limonda dinlendirerek beyaz renkli bir enginar salatası yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.