![]() |
Tatlı Acı Balkabağı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Tatlı acı balkabağı
Tatlı acı balkabağı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dk 10 kişilik Malzemeler: 1.3 kilogram balkabağı 3 adet yeşil dolmalık biber 1 litre meyva sirkesi 500 gram şeker 3 diş karanfil bir tutam safran lifi Hazırlanışı: Balkabağını ortadan ikiye bölün, çekirdeklerini bir yemek kaşığı yardımıyla çıkarın. Büyük bir bıçak kullanarak 2 cm. kalınlığında dilimlere bölün ve kabuklarını soyun. Sirkeyi şeker, karanfil ve safranla büyükçe bir tencereye koyun, şeker eriyene kadar ısıtın. Balkabağı dilimlerini küçük porsiyonlar halinde sirkeli karışımın içinde 5-7 dakika kadar tutun, daha sonra tencereden çıkarıp sterilize edilmiş kavanozlara doldurun. Dolmalık biberleri 3 dakika kadar sirkeli karışımda tutun ve balkabağı dilimlerinin üzerine yerleştirin. Sirkeli karışımı kabağın üzerine döküp kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Karanlık ve serin bir yerde 1 gece süreyle bekletin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.