![]() |
Havuçlu Lahana Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Havuçlu lahana
Havuçlu lahana Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 35 dakika 4 kişilik Malzemeler: 300 gram brüksel lahanası 250 gram havuç 2 adet soğan 30 gram tereyağı 100 ml. sebze suyu 100 ml. krema 1 demet tere tuz karabiber muskat Hazırlanışı: Brüksel lahanasının dış yapraklarını temizleyin. Havuçları soyup dilimleyin. Soğanı soyun, ince kıyıp tereyağında pembeleştirin. Brüksel lahanası ve havucu ilave edin, sebze suyu ve kremayı tencereye boşaltın. Üzeri kapalı olarak orta ateşte 15-20 dakika pişirin. Sebzelerin suyunu süzün, suyunu bir kenarda saklayın. Sebzelerin 1/4ünü sebze suyuna ekleyin, ezip tuz, karabiber, muskat ile tadlandırın. Kalan sebzeyi ilave edin ve hepsini hafif ısıtın. Tereleri doğrayıp etle beraber servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.