ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mantar Pestolu Kabuklu Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781455)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:12 PM

Mantar Pestolu Kabuklu Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Mantar pestolu kabuklu patates
Mantar pestolu kabuklu patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

800 gram küçük patates
50 gram kurutulmuş taş mantar
80 gram parmesan peyniri
150 ml. sıvı yağ
60 ml. zeytinyağı
1 diş sarmısak
1 demet maydanoz
tuz

Hazırlanışı:
Kuru mantarları 400 ml. su ile kısık ateşte 20 dakika yumuşatın.
Patatesleri yıkayın, uzunlamasına ikiye kesin.
Tepsiye alüminyum folyo serin ve 30 ml. zeytinyağı ile yağlayın. Patateslerin kesik tarafları alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.
200o C ısıtılmış fırının alttan üçüncü rafında 25 dakika pişirin.
Bu arada yumuşamış mantarların sularını iyice sıkın ve irice doğrayın. Mantar suyunu süzgece yerleştirilmiş kağıt havlu yardımıyla süzün ve ayırın.
Maydanoz yapraklarını irice kıyın, parmesanı ince rendeleyin.
Pesto sos için; sıvı yağ ve 150 ml. mantar suyu, ezilmiş sarmısak, mantarlar, peynir, maydanoz ve tuzu mutfak robotuna koyup püre haline getirin 30 ml. zeytinyağı ilave edip pestoyu bir kaseye alın ve sıcak kabuklu patateslerle servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.