![]() |
Mantar Pestolu Kabuklu Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Mantar pestolu kabuklu patates
Mantar pestolu kabuklu patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 800 gram küçük patates 50 gram kurutulmuş taş mantar 80 gram parmesan peyniri 150 ml. sıvı yağ 60 ml. zeytinyağı 1 diş sarmısak 1 demet maydanoz tuz Hazırlanışı: Kuru mantarları 400 ml. su ile kısık ateşte 20 dakika yumuşatın. Patatesleri yıkayın, uzunlamasına ikiye kesin. Tepsiye alüminyum folyo serin ve 30 ml. zeytinyağı ile yağlayın. Patateslerin kesik tarafları alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. 200o C ısıtılmış fırının alttan üçüncü rafında 25 dakika pişirin. Bu arada yumuşamış mantarların sularını iyice sıkın ve irice doğrayın. Mantar suyunu süzgece yerleştirilmiş kağıt havlu yardımıyla süzün ve ayırın. Maydanoz yapraklarını irice kıyın, parmesanı ince rendeleyin. Pesto sos için; sıvı yağ ve 150 ml. mantar suyu, ezilmiş sarmısak, mantarlar, peynir, maydanoz ve tuzu mutfak robotuna koyup püre haline getirin 30 ml. zeytinyağı ilave edip pestoyu bir kaseye alın ve sıcak kabuklu patateslerle servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.